Breng mindfulness in je massage

Hoe mindful lig jij op de massagetafel? Zit je in je hoofd of in je lijf?

Het zal je vast bekend voorkomen, heb je lekker een massage geboekt, lukt het maar niet om te ontspannen. Dat wil zeggen, je blijft maar in je hoofd rondspoken, in plaats van dat je met je volle aandacht bij de massage bent. Je bent de eerste niet. Soms kan het echt even duren voordat je jezelf in je lijf en in het moment bevindt. Maar om echt lekker te ontspannen en je stress te verminderen werkt het niet als je jezelf blijft afleiden door je gedachten. 

Maar hoe word en blijf je mindful tijdens je massage?

 

Spoiler: je hoeft het niet alleen te doen! 

 

Vol Hoofd bij Binnenkomst in de Massagepraktijk

Ik zie het regelmatig gebeuren in mijn massagepraktijk: mensen die met een vol hoofd binnenkomen. Fysiek aanwezig in mijn praktijk, maar het hoofd is nog op het werk, of bij de dagelijkse beslommeringen. Ga dan maar eens 'rustig' liggen. Of met aandacht. Want dat is wat mindful is, je bent met aandacht in het moment, je volledig bewust van wat er gebeurt. Maar hoe doe je dat? Ik help je daarbij met deze oefening die we voor de massage doen. Een oefening die je altijd kunt doen wanneer je merkt dat je teveel in je hoofd zit of wanneer je onrust ervaart.  

 

 

Guide om Mindful te Blijven tijdens de Massage

Om je innerlijke rust terug te brengen, vraag ik je eerst om een paar keer diep in en uit te ademen en je lijf zwaar te laten worden. Je zakt lekker in de massagetafel weg en geeft je lijf zo de kans om zacht te worden, ofwel te ontspannen. Dan mag je met je aandacht naar je lijf gaan en de sensaties waar nemen.  Wat voel je? Waar voel je wat?  Zo ga je al wat meer uit je hoofd en zak je met je aandacht steeds meer in je lichaam en verbind je  jezelf steeds meer met je lijf. Je mag nu rustig en dieper ademhalen. Een lange diepe inademing en een lange diepe uitademing. Je geeft je brein door je kalme ademhaling het signaal dat er geen stress situatie is, waarbij je zou moeten vluchten of vechten. Integendeel, je geeft je brein het signaal dat er niets aan de hand is en dat je mag ontspannen. 

 

 Gedurende de massage mag je je aandacht richten op je lijf. Voel wat je voelt, ruik wat je ruikt, hoor wat je hoort, ervaar wat je ervaart. Wat doet een bepaalde techniek van mij in jouw lijf? Wat gebeurt er met je als ik ergens op duw? Geef aandacht. Gebruik je zintuigen. 

Met Aandacht in het Moment - Wat Betekent Dat?

Na je massage hoef je niet meteen op te staan. Ik vraag je te voelen wat de massage met je gedaan heeft. En als je opstaat, probeer je bewegingen dan met aandacht te maken. Rustig. Niet meteen door willen, maar de tijd nemen. Probeer te vertragen. Je kunt dit vervolgens doortrekken naar de rest van je dag. Misschien zelfs je agenda zo plannen, dat er na je massage ook ruimte is voor vertraging en aandacht. Voel de wind in je gezicht als je naar huis fietst. Doe de boodschappen eens echt met aandacht, verwonder je over de kleuren van de groenten. 

 

Mindfulness is een staat van zijn die niet alleen je massage, maar je hele leven kan verrijken. Het vergt oefening. De ene dag gaat vlotter dan de andere dag. Maar met aandacht zijn maakt je leven niet alleen voller, het is ook fijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, omdat je meer in een ontspannen staat van zijn bent. 

 

Toe aan een moment van zelfzorg? Ontdek hier de verschillende massages en boek je afspraak.

OPENINGSTIJDEN

 

Woensdag: 9-12 uur & 16-19 uur 

Vrijdag: 10-20 uur 

        


NEEM CONTACT OP 

 

FijnLijf Massage

Kardinaal Vaughanstraat 26, Tilburg

06 235 782 93
info@chantaltheunissen.nl

 

SOCIALS 

 

 Volg FijnLijf Massage op instagram voor praktische oefeningen en tips!